logo

BIRDY.BUSINESS


 

Slagkracht
Het verhaal van Jacques Tichelaar

Slagkracht
Journaliste Birte Schohaus te­kent een oprecht en in­dring­end beeld van een ras­onder­hande­laar met mensen­kennis en schetst tege­lijker­tijd zijn per­soon­lijke visie op de me­cha­nis­men van de Haagse en Drentse politiek.
Slagkracht legt de drijfveren en karaktertrekken bloot die Tichelaar tot de politicus maakten die hij was. Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, maart 2019

 

Entertaining Politics, Seriously?! How talk show formats blur conceptual boundaries

In this research project the interaction between journalists and politicians in television talk shows is investigated. By examining production processes as well as the form and style of the shows, the influence of the backstage processes on the on-screen interaction is shown. DissertationBSAt this moment, both jour­nalism and politics in the Netherlands are under pressure, chan­ges in either field influencing the other. This research aims to contribute to the debate about me­dia­tiza­tion of political be­havior, the role of talk shows in political interviewing, as well as to the methodology of this field of research. (for more information see ‘Research’)

 
 

De wereld aan je voeten – en andere illusies uit het leven van twintigers

wereldaanjevoeten
Daar sta je dan met je diploma op zak. Opgegroeid in gouden tijden, met de belofte dat de wereld aan je voeten ligt: ‘Je hebt alle kansen, dus grijp ze!’ Het moment is gekomen om alles eruit te halen wat erin zit. Maar dan komen de twijfels. Zit er iemand op me te wachten? Waar blijft die droombaan die me in het vooruitzicht werd gesteld? Hoe val ik op tussen al die anderen?
Twintigers van nu staan onder druk. Je bent wat je doet en je moet doen wat je leuk vindt, maar kan dat wel? En wat vinden we dan ‘echt’ leuk? De angst voor de middelmaat is groot, zeker nu het via sociale media mogelijk is om ieders slagen in de gaten te houden.De druk om te presteren op allerlei vlakken is voor veel twintigers immens geworden. Het is gemakkelijk om daardoor gestrest te raken of te verzinken in lethargie. Stellen twintigers zich aan en hebben ze een schop onder hun kont nodig? De wereld aan je voeten biedt verheldering en herkenning voor de generatie twintigers van nu. Uitgeverij Bert Bakker, 2013 (samen met Marijke de Vries)