logo

BIRDY.BUSINESS


‘Rechtsruck’ bij de Neue Zürcher Zeitung?

Rondom de Neue Zürcher Zeitung (NZZ) is het al maanden onrustig. Het gonst van de berichten over een nieuwe rechts-populistische koers, een ver­stikkend werkklimaat en een autoritaire leiding. Het Duitse weekblad Die Zeit schetste afgelopen december een onthutsend beeld. Naast de in­houdelijke verschuiving naar rechts zou er een angstklimaat heersen waarin journalisten gebukt gaan onder de door de hoofdredactie voorgegeven lijn. (more…)


Wereldverbeteraars

“De wereld staat in brand. Het lijkt wel alsof de apocalyptische ruiters op ons zijn neergedaald.” Met deze opbeurende woorden begon presidente Drew Faust van Harvard haar toespraak voor de dit jaar afgestudeerden. (more…)


Gevederde beroemdheid

‘Gak, gak, gak’, hoorde ik achter de geparkeerde auto naast mij, een straat verderop van mijn huis. Ik liep langs de achterbak en stond oog in oog met een kalkoen. ‘Gak, gak.’ (more…)


Boston Strong

Welke stad kan nou van zichzelf beweren zowel ’s lands eerste school, als de eerste metrotunnel en ook nog eens de uitvinding van de telefoon en de magnetron op zijn naam te hebben? Om nog maar te zwijgen over het begin van de Amerikaanse revolutie. (more…)


De finale van Harvards Final Clubs

Harvards Final Clubs zitten in de problemen. Final Club, dat doet me altijd denken aan de film Fight Club. Een clandestien gezelschap dat elkaar ontmoet om elkaar op geheime plekken de ziel uit het lijf te rammen. Maar naar mijn weten gaat het er hier iets beschaafder aan toe. (more…)


Depressie-app

Soms is het leven wel heel toevallig. Toen de UK met een depressiespecial kwam, hadden studenten van MIT net een programma gepresenteerd om depressie onder studenten tegen te gaan. (more…)